dividerآرشیو اخبارdivider ویرایش ژنومی در گیاهان و جانوران
 ویرایش ژنومی در گیاهان و جانوران

به گزارش اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها پروفسور جین سو کیم استاد دانشگاه ملی سئول کره جنوبی و مدیر عامل مرکز مهندسی ژنوم  و موسسه علوم پایه روز یکشنبه مورخ 3 بهمن 1395 سخنرانی خود را با محوریت "ویرایش ژنومی در گیاهان و جانوران" در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایراد کرد.

جین سو کیم که به عنوان یک کارآفرین برجسته شناخته می شود عمده تحقیقات گسترده خود را در حوزه بیوتکنولوژی، زیست پزشکی و دارو معطوف ساخته است. در شروع این سخنرانی، پرفسور کیم از انتشار مقالات خود با عناوین " انقلاب DNA" ،"ویرایش بشریت"و ماشین ژن" در سه مجله معتبر دنیا، نشنال جئوگرافی، تایم و اکونومیست خبرداد که بخش اصلی موضوع سخنرانی را نیز دربر می گرفت که استقبال خوب محققان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی را همراه داشت. پروفسور کیم که تحصیلات دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را در دانشگاه ملی شهر سئول گذرانده است، دکتری خود را سال 1994 در رشته بیوتکنولوژی در دانشگاه ویسکانسین مدیسن امریکا اخذ نمود. رییس موسسه علوم پایه سئول پس از آموزش فوق دکترا در انستیتوی پزشکی هاوارد هیوز در ماساچوست در سال 1997 به عنوان محقق اصلی در موسسه تحقیقات پزشکی سامسونگ مشغول به فعالیت می شود.یکی از مقالات مشهور پروفسور جیم " ویرایش ژنوم گیاهی بدون استفاده از DNA " می باشد و معتقد است یکی از شگفتی های تکنیک کریسپر در گیاهان این است که می توان از قید و بند ها و مقررات مربوط به محصولات تراریخته رها شد و کلیدی برای حل معضل تغذیه در سیاره زمین پیدا کرد. کیم و گروهش در موسسه IBS در حال حاضر از این روش برای محصولاتی نظیر برنج، تنباکو و کاهو استفاده می کنند و تاکید دارند با استفاده از این روش انقلابی در صنعت بذر رخ خواهد داد. پرفسور کیم که از سال 1999 تا 2005 به مدت 6 سال مدیر عامل شرکت TOOLGEN و CSO بوده است در پایان همان سال به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه ملی سئول برگزیده می شود. از افتخارات وی انتشار بیش از 60 مقاله در مجلات معتبر بین المللی Q1 و 20 ثبت اختراع است که عمدتا در زمینه تنظیم ژن و ویرایش ژنوم است. جیم سون کیم در طول زندگی حرفه ای خود به توسعه ابزار ویرایش ژنومی پرداخته که این روش در حال حاضر به طور گسترده ای در تحقیقات زیست پزشکی، بیوتکنولوژی، و دارو مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع علاقه گسترده در این فن آوری به سرعت درحال تحول و گسترش در میان محققان می باشد.

منبع : اداره روابط عمومی